maandag 1 september 2014

Proef de Wadden op Schiermonnikoog



Afgelopen weekend was ik samen met Jannet Fink te gast bij het 25 jarig jubileum van AtelierSchier op Schiermonnikoog.
De initiatiefneemster, Garda Meerdink, had het ludieke plan opgevat om ons te programmeren voorafgaand aan de opening van het feest, waarbij wij in een bootje op de Berkenplas zouden varen en musiceren.
Leuk plan, maar ehh.... hoe..?.. wat...? Dat werd erg spannend!
Er lag water in de kano en hij was wel erg wiebelerig.... durfden wij dat wel? Gelukkig kwam er een stoere man met een roeispaan en die zei dat hij wel even ons het water op zou roeien. Als we maar heel erg stil zouden zitten..... welnu, dat was inderdaad het allerbelangrijkste! Stilzitten, onbeweeglijk gitaar spelen en zingen... dat was zo eng dat ik compleet alle teksten door elkaar haalde. Gelukkig kunnen Jannet en ik goed improviseren en wisten we er nog wat van te maken. Hoe bijzonder is dat! Varen in een kano en dan liedjes zingen van Sandy Denny ! .... en dan begint het nog te stortregenen ook! De koene roeier - hij heette Mark - roeide ons rustig weer terug naar de kant, waarop wij net als de andere gasten snel schuilden in een tent.
Daar hebben wij nog wat liedjes gespeeld.
Daarna werden wij gedirigeerd naar De Bunker. De Wasserman, de grootste bunker van het eiland, daar zou een groepje fietsers langskomen en die zouden wij als verrassingsact uitzwaaien met een lied.
Het was prachtig weer en terwijl wij wachtten op de fietsers namen wij plaats op de picknicktafel onderaan het duin en speelden wij onze muziek. We hebben heerlijk gespeeld en genoten van de enthousiaste reacties.
Later op de dag hebben we bij de watertoren nog een filmpje gemaakt van een paar liedjes.
Op de dag zelf waren er onder de naam 'Proef de Wadden' tal van andere activiteiten.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate